Om SBF

Om SBF

DSCN3514

SMÅLANDS BÅTFÖRBUND

Smålands Båtförbund jobbar aktivt för att öka antalet medlemsklubbar och därmed göra förbundets röst starkare och öka möjligheterna att påverka.

 

 

Dialog och samverkan
Kvinnor på sjönSmålands Båtförbund vill se fler kvinnor aktiva både i båtklubbarna och ute på sjön. Förbundet jobbar aktivt för att öka samverkan och dialog mellan båtklubbar. Det är ofta man upptäcker att både möjligheter och frågor är desamma inom båtklubbarna.

 

 

Säkerhet
LivbojEn båt- eller hamnförening har ansvar för säkerheten i sin anläggning, egen eller arrenderad. Därför driver Smålands Båtförbund frågor gällande elsäkerhet och egenkontroll i hamnen och på sjön. Smålands Båtförbund arbetar även med säkerhetsbesiktningar och egenkontroll på båtar.

 

 

logga båtmiljö.seMiljö
Miljön är en av de viktigaste och mest aktuella frågorna just nu. Båtklubbarna får ständigt nya krav på sig vad gäller avfallsplaner, toatömning, spolplattor och så vidare. Smålands Båtförbund håller sig uppdaterad i aktuella miljöfrågor och informerar om aktuella lagar och regler.

Utbildning
Smålands Båtförbund kan hjälpa till med utbildning inom bland annat styrelsearbete, BAS systemet, miljö  och säkerhet.

 

Myndighetskontakter
Smålands Båtförbund har resurser att lotsa, ge råd och hjälp vid olika myndighetskontakter. Det kan röra sig om allt från miljöfrågor till arrendeavtal, och inte minst båt och utbildningsfrågor